Αυτή η σοδειά έχει παρασκευαστεί σε έναν παράδεισο: τη Μαυρίκιο. Στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού βρίσκεται μια όμορφη εκμετάλλευση 450 εκταρίων, που περιβάλλει την αποστακτήρια Chamarel.
Κατάσταση: Νέο προϊόν
Χώρα: Γαλλία
Περιοχή παραγωγής: Μαυρίκιος
Ονομασία: Ρούμι XO
Εσοδεία: 2020
Αλκοόλ: 43°
Περιεκτικότητα: 70cl
Ο αμπελώνας Dupuy είναι οικογενειακή ιδιοκτησία εδώ και πολλές γενιές. Η γεωργία ήταν πάντα φυσική, σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο, χωρίς προσθήκες χημικών προϊόντων. Η παράδοση συνεχίζεται εδώ και αιώνες, με την παρουσία της οικογένειας Berthon να χρονολογείται από τον μεσαίωνα στην κοινότητα του Puisseguin. Σήμερα, ο εγγονός Gérard Dupuy αναπτύσσει την εκμετάλλευση με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας, όπως την ασκούσε ο παππούς του και ο πατέρας του. Το Domaine de la Grande Courraye βρίσκεται στα όρια της κοινότητας του Puisseguin στο Monbadon. Τα παραγόμενα κρασιά είναι τρυφερά με πολλά αρώματα. Το αργιλώδες-ασβεστολιθικό έδαφος δημιουργεί πυκνά και γεμάτα κρασιά με νότες κόκκινων φρούτων...
Κρασί απαλό και φρουτώδες, χρώμα κόκκινο γκρανάτ, νότες κόκκινων φρούτων στην οσμή, μπορεί να διατηρηθεί για 10 χρόνια. Αυτός ο όμορφος συνδυασμός Merlot και Cabernet Franc σε αργιλώδη-ασβεστολιθικά εδάφη, υποδηλώνει μια ωραία πυκνότητα σε έναν φρουτώδη και απαλό χυμό. Είναι ΒΙΟ, με δυνατότητα παλαίωσης 10 ετών.
Ποικιλίες: Merlot (70%), Cabernet Franc (30%)
Παραγωγός: Οικογένεια Dupuy στο Monbadon (33570)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2018
Σχόλιο
Το Château Baret έχει τις ρίζες του στον 4ο αιώνα. Η ιδιοκτησία που βρίσκεται στην ονομασία Pessac-Léognan ανήκει για πολλές γενιές στους Άρχοντες του Baret, μια οικογένεια εμπόρων και πλοιοκτητών. Η Ballande αποκτά το κτήμα το 1867. Μετά από μια πυρκαγιά στις αρχές του 20ού αιώνα, πραγματοποιούνται εργασίες επέκτασης της χάρτζας, συμπληρωμένες από σημαντικές αναδιαρθρώσεις τόσο στο αμπέλι όσο και στο κελάρι. Ένας από τους σπάνιους αμπελώνες εντός των τειχών, απομεινάρι των πρώτων αμπελώνων του Μπορντό από την εποχή των γαλλορωμαίων, εκτείνεται σε επιφάνεια 25,80 εκταρίων ανατολικά του Μπορντό. Με μέση ηλικία 25 ετών, οι αμπελώνες είναι φυτεμένοι σε γαλλικές αμμώδεις και αργιλώδεις υποστρώσεις, εξασφαλίζοντας ιδανική αποστράγγιση και βαθιά ριζοβολία.
Ποικιλίες: Merlot (69%), Cabernet Sauvignon (28%), Cabernet Franc (3%)
Παραγωγός: Οικογένεια Ballande στο Villenave-d'Ornon (33140)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2017
Σχόλιο
Δρύινος βαρέλι, Ωρίμανση 12 μήνες σε βαρέλια 20% καινούργια. Το όνομά του προέρχεται από τον όρο μπουσκέτ ή μπουσκέ. Παράγωγα του "ξύλου", έχουν δώσει τη λέξη "μποσκέ", και αντιπροσωπεύει μια πιθανή αναφορά στον ξυλώδη χαρακτήρα του κρασιού. Η ιδιοκτησία διακρίνεται εδώ και πολύ καιρό από τον διάσημο Οδηγό Ferét, ο οποίος την είχε κατατάξει μεταξύ των τριών καλύτερων παραγωγών του "αμπελώνα του Μπουργκ". Εγγεγραμμένο σε ένα αρκετά παραδοσιακό στυλ κρασιού των Côtes de Bourg, το Château du Bousquet επιβεβαιώνει τον χαρακτήρα των κρασιών του χάρη σε μια έκταση Malbec με μικρούς κόκκους εξαιρετικής ποιότητας. Αυτό το προφίλ κρασιού, ταυτόχρονα "Terroir" και γευστικό, εκπλήσσει με την κομψότητα και την αρωματική του ακρίβεια, σπάνια για τις Côtes de Bourg και συνδεδεμένο με τις τελευταίες σύγχρονες επενδύσεις.
Ποικιλίες: Merlot (70%), Cabernet Sauvignon (20%), Cabernet Franc (5%), Malbec (5%)
Παραγωγός: Châteaux Castel στο Bourg (33710)
Μορφές και συσκευασίες: Ημίφιαλη (37,5cl) - Κουτί των 12 - 2016
Συνταγή εποχής που παρασκευάζεται αποκλειστικά μεταξύ τέλους Ιουνίου και αρχής Ιουλίου από φρούτα που προέρχονται από παραγωγή στη Νορμανδία. Με όμορφο ροζ χρώμα, η σοδειά Φρούτα Κόκκινα είναι γευστική και φρουτώδης με νότες από φρέσκες φράουλες και σμέουρα.
Κατάσταση: Νέο προϊόν
Χώρα: Γαλλία
Περιοχή παραγωγής: Νορμανδία
Ονομασία: Λικέρ με Καλαβδόσο
Χρονιά: 2020
Αλκοόλ: 25°
Περιεκτικότητα: 20cl
Σχόλιο
Παραγωγή από τη δεκαετία του 1930, η cuvée Grand Listrac είναι η ίδια η ταυτότητα της Συνεταιριστικής Κάβας Listrac-Médoc. Κεντρική μάρκα, γνωστή και αναγνωρίσιμη σε όλο τον κόσμο, ξέρει να ανανεώνεται και να συνδυάζει παράδοση και μοντέρνα στοιχεία, για να προσφέρει τα καλύτερα κρασιά. Αποτέλεσμα ενός μίγματος περίπου τριάντα αμπελουργών της ονομασίας Listrac-Médoc, το Grand Listrac αντιπροσωπεύει έναν όμορφο όγκο σχεδόν 120.000 φιαλών. Μια αυστηρή επιλογή των σταφυλιών που προσφέρονται στην κάβα από κάθε αμπελουργό κατά τη διάρκεια της συγκομιδής εγγυάται για κάθε σοδειά μια όμορφη ποιότητα, σταθερή και τακτική, της cuvée. Ακόμα και σήμερα, ανάμεσα σε όλη τη γκάμα της Κάβας Listrac-Médoc, το Grand Listrac είναι περιζήτητο. Η πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής είναι σίγουρα ο πρώτος λόγος.
Ποικιλίες: Merlot (60%), Cabernet Sauvignon (35%), Petit Verdot (5%)
Παραγωγός: Vignerons Associés de Moulis, Listrac και Cussac-Fort-Médoc (συνεταιρισμός) στη Listrac (33480)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2016
{"Commentaire":"Μικρό χωριό με 2330 κατοίκους, η Πυγνάκ βρίσκεται στον δήμο του Εστουάρ στην Υψηλή Γαροντ, περίπου 35 χιλιόμετρα από το Μπορντό και 12 χιλιόμετρα από τη Μπλάι. Χτισμένη σε έναν λόφο, σύμφωνα με τον θρύλο, το όνομά της οφείλεται στις τοπικές φυλές που είχαν επιλέξει κάποτε αυτό το μέρος για να λύσουν τις διαφορές τους με γροθιές. Σήμερα, οι αμπελουργοί, εκμεταλλευόμενοι την εξαιρετική γη και την ηλιοφάνεια, έχουν ευνοϊκά αντικαταστήσει τους παλιούς μαχητές και παράγουν στα κελάρια τους ένα κρασί εξαιρετικής ποιότητας.\n\nDégustation\nΩραίο πορφυρό χρώμα με λαμπερές ανταύγειες, εκφραστική μύτη με νότες από μικρούς κόκκινους καρπούς και ελαφριά πινελιά μπαχαρικών, η επίθεση στο στόμα είναι καθαρή με μια νόστιμη ύλη και λειωμένους τανίνες. Μακρά και ισορροπημένη επίγευση.\n\nCépages: Merlot (70%), Cabernet Sauvignon (20%), Cabernet Franc (10%)\nProducteur: Οικογένεια Σεριν στην Πυγνάκ (33710)\nFormats et conditionnements: Φιάλη (75cl) - Ξύλινη κούτα των 6 - 2020"}
Σχόλιο
Η οικογένεια Cuvelier, ιδιοκτήτης του Clos Fourtet (1er Grand Cru Classé του Saint-Emilion) και του Château Poujeaux (AOC Moulis en Médoc), απέκτησε δύο Grands Crus Classés που βρίσκονται στην καρδιά του Saint-Emilion: Les Grandes Murailles (2 εκτάρια που γειτονεύουν με το Clos Fourtet) και Côte de Baleau (18 εκτάρια εκ των οποίων 15 εκτάρια είναι καταταγμένα). Επίσης, έχει αποκτήσει συμμετοχή στο Le Clos Saint-Martin (1,3 εκτάρια) του οποίου η Sophie Fourcade (πρώην διευθύντρια και συνιδιοκτήτρια των 3 κτημάτων) παραμένει η κύρια μέτοχος. Το Côte de Baleau, αν και διακριτικό, έχει σημαντικές διαστάσεις και βρίσκεται στο οροπέδιο, ανάμεσα σε περιοχές αργιλοασβεστολιθικές και αργιλοσαθρές. Με ωραία κανονικότητα, χωρίς να επιδιώκει να φτάσει σε κορυφές έντασης, αναπτύσσει αρκετά γρήγορα έναν τυπικό, ολοκληρωμένο και εκφραστικό χαρακτήρα.
Ποικιλίες: Merlot (80%), Cabernet Franc (15%), Cabernet Sauvignon (5%)
Παραγωγός: Οικογένεια Cuvelier στο Saint-Émilion (33330)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Ξύλινη κούτα των 12 - 2021
{"Commentaire":"Από τον Μεσαίωνα, η περιοχή Pessac-Léognan είναι διάσημη για τα κρασιά της. Οι έδαφος που αποτελείται από χαλίκια, βότσαλα και αλλουβιακά, οι πλαγιές σε απότομες κλίσεις, είναι εξαιρετικής ποιότητας για την αμπελοκαλλιέργεια. Το Blason de Montbelly προέρχεται από μια αυστηρή επιλογή αμπελώνων εντός αυτής της ονομασίας, που βρίσκονται στο Saint-Médard-d'Eyrans. Αυτά τα εδάφη έχουν την ιδιαιτερότητα να αντιπροσωπεύουν καλά τη μεγάλη ποικιλία των terroirs Pessacais και να επιτρέπουν την παραγωγή ενός κρασιού με χαρακτήρα. Ζύμωση κατά τμήματα σε θερμορυθμιζόμενες δεξαμενές inox. Παλαίωση 12 μήνες σε γαλλικά βαρέλια.\n\nDégustation\nΤο Pessac-Léognan στην καλύτερη του μορφή. Το χρώμα είναι λαμπερό και βαθύ με ρουμπινί ανταύγειες. Το μπουκέτο είναι πολύπλοκο και διακριτικό, με νότες κόκκινων φρούτων και βιολέτας, και υπο subtly βανίλια. Στο στόμα, οι τανίνες είναι μεταξένιες και αρμονικές σε μια ελαφρώς ξυλώδη και επίμονη φρουτώδη επίγευση.\n\nCépages: Cabernet Sauvignon (60%), Merlot (40%)\nProducteur: Sovex GrandsChâteaux στο Beychac-et-Caillau (33750)\nFormats et conditionnements: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2019"}
Μέσω αυτού του Σαμπάνια Terre d'Emotion, ο αγρότης και ανθρωπιστής Jean-Marc Charpentier σας συνοδεύει στην αναζήτησή σας για μια Σαμπάνια μεγάλης καθαρότητας. Αφεθείτε στην ελεύθερη και προσωπική του ερμηνεία, εμπνευσμένη από τις αξίες που μεταδίδονται εδώ και οκτώ γενιές.
Κατάσταση: Νέο προϊόν
Χώρα: Γαλλία
Περιοχή παραγωγής: Σαμπάνια
Ονομασία: Σαμπάνια
Παραγωγός: Σαμπάνια Charpentier
Αλκοόλ: 12°
Χωρητικότητα: 75cl
Σχόλιο
Εγκατεστημένος ως ανεξάρτητος από το 2000, ο Laurent Glémet συνεργάστηκε το 2006 με τον πατέρα του για να δημιουργήσει ένα αμπελώνα, τον οποίο σήμερα διευθύνει μόνος του: 30 εκτάρια που είναι κατανεμημένα μεταξύ των κάστρων Moulin Neuf, στο Blayais, και Chamaille, στο Bourgeais. Έλεγχος θερμοκρασιών έως 28°C. Καθημερινές γευστικές δοκιμές για να προσδιοριστεί το βέλτιστο επίπεδο εξαγωγής του χρώματος και των τανινών.
Γευστική δοκιμή
Χρώμα πορφυρό, βαθύ και πυκνό. Ισχυρή και φρουτώδης μύτη στην νεότητά του. Με την πάροδο του χρόνου, θα εξελιχθεί σε πιο βανιλιές αρώματα. Καλή ισορροπία στο στόμα μεταξύ πλούσιων τανινών και νότες κόκκινων φρούτων.
Ποικιλίες: Merlot (90%), Cabernet Sauvignon (8%), Cabernet Franc (2%)
Παραγωγός: Οικογένεια Glémet στο Saint-Christoly-de-Blaye (33920)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2020
Σχόλιο
Ιδιοκτησία που βρίσκεται στην κοινότητα Soussans, δίπλα στο Château Margaux. Οινοποίηση: Μηχανικές και χειρονακτικές συγκομιδές με διπλό σταθμό διαλογής. Η οινοποίηση γίνεται με παραδοσιακό τρόπο, όλη η δεξαμενή είναι θερμορυθμιζόμενη. Παλαίωση: Ένας χρόνος σε δεξαμενή με προσθήκη ξύλινων δοκών.
Γευσιγνωσία
Χρώμα σκούρου κόκκινου που υποδηλώνει μια όμορφη πυκνότητα, η μύτη ανοίγει σε νότες μαύρων φρούτων. Η γεύση παρουσιάζει μια όμορφη πλούσια ύλη, ευρύχωρη και γενναιόδωρη με ώριμους και λειωμένους τανίνες. Ικανό, ισορροπημένο και γενναιόδωρο κρασί.
Ποικιλίες: Merlot (50%), Cabernet Sauvignon (50%)
Παραγωγός: Οικογένεια Soliveres στο Soussans (33460)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2018
Côte de Nuits Villages, κόκκινο κρασί από το Domaine Serrigny, είναι ένα πινό νουάρ με μαύρα φρούτα που σας θυμίζει το μαύρο φραγκοστάφυλο.
Κατάσταση: Νέο προϊόν
Χώρα: Γαλλία
Περιοχή παραγωγής: Βουργουνδία
Ονομασία: Côte de Nuits Villages
Εσοδεία: 2016
Αλκοόλ: 13°
Περιεκτικότητα: 75cl
{"Commentaire":"Προερχόμενο από την επιθυμία περίπου τριάντα ιδιοκτητών να ενωθούν το 1933 για να δημιουργήσουν ένα Μεγάλο Πωγιάκ, το La Rose Pauillac είναι ένα κόκκινο κρασί του οποίου το κυρίαρχο σταφύλι είναι το Cabernet Sauvignon, και ανήκει στα πιο συμπυκνωμένα κρασιά του Μεντόκ. Η γεωγραφική θέση των αμπελώνων, που βρίσκονται στην άκρη του Σηκουάνα της Γιρόνδης και περιβάλλονται από τους 18 μεγάλους κλάδους της ονομασίας, του προσφέρει μια εξαιρετική πολυπλοκότητα. Μια ωρίμανση 12 μηνών σε προσεκτικά επιλεγμένα γαλλικά δρύινα βαρέλια από τις καλύτερες βαρελοποιίες, καθώς και μια τυπική μίξη, του εξασφαλίζουν μεγάλη ικανότητα παλαίωσης και αξιοσημείωτη ισορροπία.\n\nDégustation\nΈνα παλαιωμένο και πυκνό Πωγιάκ που αντιπροσωπεύει την τέλεια σύνθεση του εδάφους του Πωγιάκ. Ένα χρώμα βιολετί με πορφυρές ανταύγειες και μια αρωματική μύτη, με νότες κόκκινων φρούτων και ισχυρές αρωματικές νότες μαύρης σταφίδας. Στο στόμα, βρίσκουμε μια φρεσκάδα καθώς και μια όμορφη στρογγυλότητα στη δομή και τις τανίνες.\n\nCépages: Cabernet Sauvignon (50%), Merlot (40%), Cabernet Franc / Petit Verdot (10%)\nProducteur: La Rose Pauillac (συνεταιρισμός) στο Πωγιάκ (33250)\nFormats et conditionnements: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2013"}
Σχόλιο
Η ιστορία του οινοποιείου αυτής της ιδιοκτησίας που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα ξεκινά το 1985 όταν το κτήμα αγοράστηκε από τους Vignobles Roland Belloc και αναφυτεύτηκε πλήρως. Η ποικιλία του εδάφους του (χαλίκια με μεγάλα βότσαλα και αργιλώδεις γαίες για τα κόκκινα κρασιά, πυριγενή χαλίκια για τα λευκά) επιτρέπει την παραγωγή ενός κόκκινου κρασιού εξαιρετικής ποιότητας και ενός λευκού κρασιού μεγάλης κομψότητας. Από τότε, η εργασία του Roland Belloc και στη συνέχεια του Philippe Rochet, καθώς και πολλές επενδύσεις, έχουν επιτρέψει την παροχή σύγχρονου εξοπλισμού που διευκολύνει μια αποτελεσματική οργάνωση και εγγυάται ποιοτική παρακολούθηση.
Γευσιγνωσία
Χρώμα γκρανάτε, βαθύ, με ανταύγειες τούβλου. Εκφραστική μύτη, αρώματα από μαρμελάδα φρούτων, μαύρα και κόκκινα φρούτα, βανίλια, κακάο και καβουρδισμένος καφές. Πολύπλοκο στόμα, γενναιόδωρο, πλούσιο, νότες μπαχαρικών, καφέ, μόκα, βελούδινοι τανίνες, δομημένο σώμα, μακρά επίγευση.
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot
Παραγωγός: Οικογένεια Rochet στο Saint-Pierre-de-Mons (33210)
Μορφές και συσκευασίες: Μισό μπουκάλι (37,5cl) - Κουτί των 12
Σχόλιο
Το 1869, ο Εντμόντ Αντέ, αναγνωρισμένος από τον γαλλικό αγροτικό τομέα με τον τίτλο «Ιππότης του κτήματος», εργάζεται στην επιλογή υψηλής ποιότητας ποικιλιών σταφυλιών και στην ανάπτυξη του αμπελώνα του Château Preuillac. Από το 1879, ο αμπελώνας κερδίζει πολλά μετάλλια και βραβεία. Το 1932, περιλαμβάνεται στην κατάταξη των Crus Bourgeois που δημιουργήθηκε εκείνη τη χρονιά. Ο Ρέιμοντ Μπουέτ αναλαμβάνει μια σημαντική αναδιοργάνωση του αμπελώνα, την κατασκευή ενός οινοποιείου και μιας υπόγειας κάβας που τέθηκε σε λειτουργία το 1975. Η υπόγεια κάβα των 200 τ.μ. που υιοθετεί το στυλ του 18ου αιώνα έχει γίνει μια μοναδική δομή στην ονομασία Médoc. Οι οικογένειες Μάου και Ντίρκζβαγκερ αγόρασαν με επιτυχία το κτήμα το 1998. Σημαντικές εργασίες ανακαίνισης πραγματοποιούνται σε όλη την κάβα και στον αμπελώνα, γεγονός που ενθαρρύνει το Château Preuillac να λάμψει και να διαπρέψει στην επιδίωξη των στόχων του.
Ποικιλίες: Merlot (60%), Cabernet Sauvignon (35%), Cabernet Franc (5%)
Παραγωγός: Οικογένεια Μάου στη Λεσπαρ (33340)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2015
{"Dégustation":"Αυτό το κρασί έχει μια διαυγή και λαμπερή ρουμπινί απόχρωση. Με μια κομψή μύτη, συνδυάζει πικάντικες νότες (πιπέρι) και φρουτώδεις (κεράσι και φραγκοστάφυλο) με ελαφρώς καπνιστές νότες. Στο στόμα, η φρεσκάδα σε συνδυασμό με την πικάντικη σάρκα δίνει σε αυτό το κρασί μια σαφή διάκριση. Οι νότες από καστούρι και κεράσι είναι επίμονες. Ιδανικό με λευκά και κόκκινα κρέατα και πουλερικά. Σερβίρετε στους 16°C.","Commentaire":"Βρίσκεται στην χερσόνησο του Μεντόκ, 55 χλμ βόρεια του Μπορντό, η Απονομή Ελέγχου Προέλευσης Saint-Estèphe είναι η πιο βόρεια από όλες τις κοινοτικές απονομές. Απολαμβάνοντας ένα μικροκλίμα λόγω της παρουσίας δύο υδάτινων μαζών, δηλαδή του εκβολής της Γκιρόντ και του Ατλαντικού Ωκεανού, η απονομή διαθέτει επίσης μια εξαιρετική terroir. Αυτοί οι αμμώδεις και πηλώδεις εδάφοι, οι πιο υψηλοί του Μεντόκ αλλά και οι πιο πηλώδεις από όλους τους κοινοτικούς terroirs, χαρακτηρίζονται από την ποικιλία της σύνθεσης των στρωμάτων τους, δίνοντας στα κρασιά όλη τους την τυπικότητα.","Cépages":"Κυριότερες ποικιλίες: Cabernet Sauvignon (60%), Cabernet Franc (20%), Merlot (15%), Petit Verdot (5%)","Producteur":"Παραγωγός: Marquis de Saint-Estèphe (συνεταιρισμός) στο Saint-Estèphe (33180)","Formats et conditionnements":"Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2017"}
Ξηρό και φρουτώδες λευκό κρασί, με ελαφριά λεμονάτη νότα.
Κατάσταση: Νέο προϊόν
Χώρα: Γαλλία
Περιοχή παραγωγής: Μπορντό
Απονομή: Entre-deux-mers
Παραγωγός: Château Larmevaille
Αλκοόλ: 12°
Περιεκτικότητα: 75cl
Σχόλιο
Το 1990, ο Philibert Perrin αποκτά, κοντά στο Château Carbonnieux, ένα μέρος των εδαφών που ανήκαν τον 18ο αιώνα στον Charles de Secondat, Baron de Montesquieu, διάσημο συγγραφέα, φιλόσοφο και αμπελουργό. Ξεκινά ένα πρόγραμμα αποδάσωσης και ανακαλύπτει ένα παλιό εγκαταλελειμμένο λουτρό: η πηγή Menaut, η οποία είναι η αιτία του ονόματος του Château Lafont Menaut. Στο Martillac, 15 χλμ από το Μπορντό, στην καρδιά της ονομασίας Pessac-Léognan, ο Philibert Perrin έχει ξαναφυτέψει με την πάροδο των ετών 15 εκτάρια με κόκκινο σταφύλι (Cabernet Sauvignon και Merlot) και 3,5 εκτάρια με λευκό σταφύλι (Sauvignon) προκειμένου να δώσει νέα ζωή σε αυτό το αρχαίο αμπέλι που είχε πέσει σε αχρησία. Η καλλιέργεια στο Château Lafont Menaut είναι λογική και οι αμπελώνες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του κόκκινου κρασιού είναι περίπου 15 ετών.
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon (50%), Merlot (45%), Cabernet Franc (5%)
Παραγωγός: Οικογένεια Perrin στο Martillac (33650)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2020
Σχόλιο
Το Château Tour Prignac είναι ένα μέρος που ευνοεί την ηρεμία των αισθήσεων, όπου η πέτρα και τα χρώματα ισορροπούν τέλεια. Σήμερα, αν και το Château Tour Prignac είναι ένα από τα μεγαλύτερα κτήματα στο Médoc, διαθέτει κυρίως ένα αμπέλι που έχει επανασχεδιαστεί πλήρως με γνώμονα την ποιότητα. Οι Cabernet έχουν επαναφυτευτεί και σήμερα απολαμβάνουν τις πιο ζεστές εκτάσεις για να ολοκληρώσουν την ωρίμανσή τους.
Γευσιγνωσία
Το Château Tour Prignac έχει μια όμορφη σκούρα ρουμπινί απόχρωση. Παρουσιάζει μια ευχάριστη μύτη από ώριμα κόκκινα φρούτα με ευχάριστες μπαχαρικές νότες. Στο στόμα, η επίθεση είναι κρεμώδης και δίνει τη θέση της σε ένα σώμα που δομείται από μεταξένιες τανίνες. Το σύνολο είναι πολύ κομψό, αφήνοντας χώρο σε μια όμορφη επίγευση γεμάτη υποσχέσεις.
Ποικιλίες: Merlot (50%), Cabernet Sauvignon (50%)
Παραγωγός: Châteaux Castel στο Blaignan-Prignac (33340)
Μορφές και συσκευασίες: Ημίφιαλη (37,5cl) - Κουτί των 12 - 2020
Σχόλιο
Ο Ζακ Μποϊντ ήταν ιππότης της τάξης της αριστοκρατίας. Το 1754 αγόρασε το Μποϊντ Καντενάκ, μια ιδιοκτησία που σήμερα, με τα 28 εκτάριά της, ανήκει στην οικογένεια των Μεγάλων Κρασιών του Μεντόκ. Αν το Μποϊντ Καντενάκ επιστρέφει στο προσκήνιο, είναι επειδή ο Λυσιέν Γκιγιέμετ εφαρμόζει εκεί τις αρχές της οινοποίησής του, όπου η ισορροπία είναι ο μόνος φορέας ποιότητας. Η καλύτερη συνεργασία για τα κρασιά του περνά μέσα από την πολυπλοκότητα, τη δύναμη και την κομψότητα. Η πιο παρεμβατική φάση για αυτόν είναι η ανάμειξη: μια κρίσιμη στιγμή όπου τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη, δεν πρόκειται για ημίμετρα. Λαμβάνοντας υπόψη τις υπέροχες τελευταίες σοδειές και το δυναμικό του κρασιού που έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του, το δεύτερο κρασί Ζακ Μποϊντ, προς τιμήν του ιδρυτή της κτήματος, έχει σχεδιαστεί όπως και το πρώτο.
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon (67%), Merlot (20%), Cabernet Franc, Petit Verdot
Παραγωγός: Οικογένεια Γκιγιέμετ στο Μαρκό-Καντενάκ (33460)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2018
{"Dégustation":"Υπέροχο χρώμα ρουμπινί. Μπουκέτο που συνδυάζει μεταλλικότητα και ώριμα φρούτα (μαύρη σταφίδα, κεράσι). Η γεύση είναι απολαυστική και λιπαρή (όγκος), αυτή η cuvée αποδεικνύεται γενναιόδωρη σε κόκκινα φρούτα. Ταυτόχρονα ευχάριστο και καθαρό, αυτό το κρασί είναι τονισμένο από μια τραγανή και διακριτική επίγευση.","Commentaire":"Ο αμπελώνας με έκταση 55 εκτάρια βρίσκεται σε μια πλαγιά από χαλίκι, 40 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Μπορντό, στην κοινότητα του Μπουδώ. Το Château Margès είναι μια οικογενειακή ιδιοκτησία που βρίσκεται σε μια πολύ όμορφη περιοχή της ονομασίας Graves, όπου οι πέτρες είναι πάντα καλυμμένες με άργιλο και άμμο. Αυτή η διάσημη περιοχή στην οποία στηρίζεται ο αμπελώνας, επιτρέπει την παραγωγή κόκκινων κρασιών που είναι μαλακά και αρωματικά. Αυτά μπορούν να απολαύσουν εύκολα κατά την πρώιμη νεότητά τους. Οι παραδοσιακές οινοποιήσεις πραγματοποιούνται σε θερμορυθμιζόμενες δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα. Το κρασί θα υποστεί στη συνέχεια ωρίμανση 12 μηνών πριν από την εμφιάλωση.","Cépages":"Μερλό (50%), Καμπερνέ Σαβινιόν (30%), Καμπερνέ Φρανκ (20%)","Producteur":"Οικογένεια Ζάουσα στο Μπουδώ (33720)","Formats et conditionnements":"Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2019"}
Σχόλιο
Ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950 από τον René Poitevin, παράλληλα με τον φούρνο και άλλες γεωργικές δραστηριότητες, αυτή η μικρή οικογενειακή επιχείρηση 2 εκταρίων στην AOC Médoc αναπτύχθηκε σταδιακά. Όπως και ο πατέρας του, ο Georges ανέλαβε τη διαχείριση της εκμετάλλευσης και καλλιεργούσε τα αμπέλια με πάθος, στη συνέχεια εμπιστευόταν τη συγκομιδή του στο τοπικό συνεταιριστικό οινοποιείο. Βοηθούμενος από τη σύζυγό του Natacha, την μικρή του ομάδα από εμπλεκόμενους αμπελουργούς και τον οινολόγο του Antoine Medeville, προσπαθεί να αποκτήσει φήμη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο χάρη σε μια παρακολούθηση, μια κανονικότητα στη δουλειά και μια αψεγάδιαστη ποιότητα. Πιστός στο στυλ των κρασιών του Médoc, το Lamothe Pontac ωριμάζει σε βαρέλια από δρυ, αλλά χωρίς τη χρήση νέου ξύλου ώστε να υπερισχύουν τα αρώματα του σταφυλιού.
Ποικιλίες: Merlot (50%), Cabernet Sauvignon (50%)
Παραγωγός: Οικογένεια Poitevin στο Jau-Dignac-et-Loirac (33590)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2017
Ιδιοκτησία ενός από τα μέλη της συνεταιριστικής οργάνωσης του Μάρκου του Σαιν-Εστεφ, Φιλίπ Γκιωνό, αυτή η εμπιστευτική έκταση μόλις 9,37 εκταρίων βρίσκεται στην περιοχή του Λαντούις, μία από τις πιο φημισμένες του Σαιν-Εστεφ, και κοντά σε μεγάλα κρασιά. Μεταξύ αυτών των μεγάλων κρασιών περιλαμβάνονται κυρίως το Λαφόν Ροσέ αλλά και το Château Lafite Rothschild που διαθέτει ένα τμήμα στην AOC Σαιν-Εστεφ. Ο αμπελώνας του σήμερα αποτελείται κατά 70% από Cabernet Sauvignon και κατά 30% από Merlot. Η ωρίμανση γίνεται εν μέρει σε δεξαμενές για να διατηρηθεί η φρεσκάδα του φρούτου και εν μέρει σε βαρέλια για τα τανίνες και τη στρογγυλότητα.
Όμορφο ρουμπινί χρώμα με ωραία ένταση και μωβ ανταύγειες. Εντυπωσιακή μύτη με λεπτότητα και φρουτώδη χαρακτήρα με νότες από κεράσια, μούρα και φραγκοστάφυλο. Στη συνέχεια έρχονται φρέσκες νότες γλυκόριζας και μέντας. Το κρασί έχει μια ισχυρή επίθεση με μια τετράγωνη δομή και φρουτώδη χαρακτήρα με συγκράτηση.
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon (70%), Merlot (30%)
Παραγωγός: Μάρκος του Σαιν-Εστεφ (συνεταιριστική οργάνωση) στο Σαιν-Εστεφ (33180)
Μορφές και συσκευασίες: Μπουκάλι (75cl) - Κουτί των 6 - 2019
Vin Doux Naturel Rasteau κεχριμπάρι είναι αξιοσημείωτο για την κομψότητά του.
Κατάσταση: Νέο προϊόν
Χώρα: Γαλλία
Περιοχή παραγωγής: Κοιλάδα του Ροδανού
Ονομασία: Vin Doux Naturel κεχριμπάρι Rasteau
Εσοδεία: 2015
Αλκοόλ: 16,5°
Περιεκτικότητα: 75cl
Σχόλιο
Το Château Gaudin είναι μια οικογενειακή ιδιοκτησία από το 1901. Από 4 εκτάρια τότε, χάρη σε 3 γενιές που διαδέχθηκαν η μία την άλλη, το κτήμα διαθέτει σήμερα 11 εκτάρια φανταστικών αμπελώνων, των οποίων η μέση ηλικία είναι 40 χρόνια. Το Château Gaudin βρίσκεται στο Pauillac στο Médoc στη Γιρόνδη. Αυτός ο αμπελώνας απολαμβάνει μια εξαιρετικά προνομιούχα θέση, καθώς είναι εγκατεστημένος στις χαλικώδεις πλαγιές του χωριού Saint-Lambert στην κοινότητα του Pauillac, περιτριγυρισμένος από αμπελώνες διάσημων κρασιών.
Γευσιγνωσία
Η μύτη του Château Gaudin είναι λεπτή, ισχυρή και πολύπλοκη. Κόκκινα και μαύρα φρούτα, στη συνέχεια βανίλια και δέρμα, για να αφήσουν τελικά χώρο στις νότες της ωρίμανσης (μπαχαρικά, γλυκόριζα, βανίλια και δρυς). Στο στόμα, η πληρότητα αυτού του κρασιού είναι εντυπωσιακή. Η επίθεση είναι ταυτόχρονα απαλή και ισχυρή, η ύλη αποκαλύπτεται σταδιακά, είναι βαθιά, πολύ λεπτή, ισχυρή και γεμάτη, οι τανίνες είναι σπάνιας κομψότητας, ενώ είναι σφιχτές, λεπτές και με απαλή υφή.
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon (70%), Merlot (30%)
Παραγωγός: Οικογένεια Capdevielle στο Pauillac (33250)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 12 - 2017
Σχόλιο
Βρισκόμενοι στις εκτάσεις του Moulis-en-Médoc, παλιού σιταριού του Μπορντό, τα Château Lalaudey και Pomeys απολαμβάνουν μια μοναδική γεωγραφική θέση, ανάμεσα σε Margaux και Saint-Julien, στην υψηλότερη κορυφή της AOC Moulis, την Κορυφή του Bouqueyran, έδαφος με τριτογενείς χαλίκες προερχόμενες από τις Πυρηναίες. Τα Château Lalaudey και Pomeys έχουν εξοπλιστεί με εγκαταστάσεις που συνδυάζουν παράδοση και μοντέρνα τεχνολογία για να σας προσφέρουν το καλύτερο αυτού του εδάφους. Όλα έχουν σχεδιαστεί για να επιτύχουν έναν στόχο υψηλής ποιότητας: οι ζιζανιοκτόνοι απαγορεύονται για να επανέλθουμε στην αρχαία πρακτική της εργασίας του εδάφους. Ένα κελάρι με τέλεια υγρασία χάρη στη φυσική του αερισμό. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην επιλογή των βαρελιών που προέρχονται από 8 διαφορετικούς βαρελάδες. Ο οινολόγος των Μεγάλων Κρασιών, Eric Boissenot, παρέχει τις συμβουλές του για τις οινοποιήσεις και τις συγχωνεύσεις, ενώ η εταιρεία Biovitis υποστηρίζει τις ομάδες σχετικά με την καλλιέργεια του αμπελιού.
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon (56%), Merlot (30%), Cabernet Franc (10%), Petit Verdot (4%)
Παραγωγός: Vignobles Lalaudey και Pomeys στο Moulis-en-Médoc (33480)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2016
Αυτή η σοδειά έχει παρασκευαστεί σε έναν παράδεισο: τη Μαυρίκιο. Στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού βρίσκεται μια όμορφη εκμετάλλευση 450 εκταρίων, που περιβάλλει την αποστακτήριο Chamarel.
Κατάσταση: Νέο προϊόν
Χώρα: Γαλλία
Περιοχή παραγωγής: Μαυρίκιος
Ονομασία: Ρούμι XO
Χρονιά: 2020
Αλκοόλ: 45°
Περιεκτικότητα: 70cl
Το Rasteau Vin Doux Naturel Doré θα συνοδεύσει τέλεια μια τάρτα με μιραμπέλ, φουά γκρα ή ακόμα και ένα ώριμο μπανόν (τυρί).
Κατάσταση: Νέο προϊόν
Χώρα: Γαλλία
Περιοχή παραγωγής: Κοιλάδα του Ροδανού
Ονομασία: Rasteau (Vin Doux Naturel)
Εσοδεία: 2021
Αλκοόλ: 16,5°
Περιεκτικότητα: 75cl